معرفی انواع پوست

شناسایی انواع پوست

هر پوستی متفاوت است. بنابراین ، شناختن انواع پوست و بیماریهایی که ممکن است بر روی آن ها تاثیر بگذارد ، مهم است. حال چگونه می توان نوع پوست را شناخت؟

معیارهای مختلفی برای طبقه بندی انواع مختلف پوست استفاده می شود. به عنوان مثال ، طبقه بندی فیتزپاتریک ، اولین بار در سال 1975 توصیف شد ، بر اساس رنگ پوست و پاسخ آن به تابش خورشید است. با این حال ، از نظر زیبایی ، پوست براساس چندین فاکتور مربوط به تعادل طبقه بندی می شود: ترشح چربی ، میزان آبرسانی و میزان حساسیت. بنابراین ، هر نوع پوست ویژگی های خاص خود را دارد و به مراقبت های مختلفی نیاز دارد. نوع پوست توسط ژنتیک تعیین می شود ، اگرچه از عوامل دیگری نیز متاثر است و می توانند با گذشت زمان تغییر کنند.
بر اساس این ویژگی ها ، پنج نوع پوست سالم وجود دارد:
طبیعی ، خشک ، چرب ، ترکیبی (هر دو پوست چرب و خشک) و حساس. در زیر ، ویژگی های اصلی هر نوع پوست را شرح می دهیم.

انواع پوست

پوست نرمال
این پوست نه خیلی خشک است و نه خیلی چرب. این بافت منظم ، بدون نقص و ظاهری تمیز و نرم است و نیازی به مراقبت ویژه ندارد.
پوست حساس
پوست حساس بیشتر مستعد واکنش به محرک هایی است که پوست طبیعی در برابر آنها هیچ واکنشی ندارد. این یک پوست شکننده است که معمولاً با احساس ناراحتی مانند گرما ، گرفتگی ، قرمزی یا خارش همراه است. این نوع پوست عملکرد سد کننده (یا محافظتی) خود را از دست می دهد و ورود میکروارگانیسم ها و مواد تحریک کننده به آن را آسان می کند و احتمال بروز عفونت و واکنش های آلرژیک را افزایش می دهد. این یک پوست ظریف است که برای مقابله با خشکی ، زبری و ظاهر معمول آن نیاز به مراقبت بیشتری دارد. گاهی اوقات ، به جای حساس بودن ، به آن پوست تحریک شده گفته می شود ، اما این اصطلاحات مترادف هستند و هیچ تفاوت پوستی بین آنها وجود ندارد.
پوست خشک
در بسیاری از موارد ، خشکی پوست به دلیل عوامل خارجی مانند هوا ، رطوبت کم هوا و غوطه ور شدن در آب گرم ایجاد می شود و معمولاً موقتی است. با این حال ، برای برخی از افراد ممکن است بیشتر اتفاق بیفتد و حتی یک بیماری مادام العمر باشد. از آنجا که خشکی پوست باعث ترک خوردگی می شود و در معرض باکتری قرار می گیرد ، اگرچه به طور کلی این مسئله جدی نیست ، اما ممکن است باعث اختلالات پوستی دیگری مانند اگزما شود یا در صورت عدم مدیریت صحیح در معرض عفونت باشد. علائم و نشانه های خشکی پوست ممکن است بسته به عوامل مختلفی مانند سن ، وضعیت سلامتی یا علت آنها متفاوت باشد. به طور کلی با احساس کش آمدن و زبری مشخص می شود. همچنین ممکن است با خاکستری شدن ، خارش ، قرمزی و ترک های کوچک رنگ خاکستری خاکستری پیدا کند. پوست ترک خورده معمولاً در پوست های خیلی خشک مشاهده می شود و ترک های کوچکی ایجاد می کند که در موارد جدی تر ، ممکن است عمیق تر و حتی خونریزی داشته باشد. پوست آتوپیک نوعی بیماری پوستی است که با خشکی پوست مشخص می شود و منجر به تخلیه و تحریک می شود و علائم ناراحتی مانند خارش را ایجاد می کند. علت اصلی آن استعداد ژنتیکی است ، اگرچه عوامل دیگری ممکن است باعث تحریک آن شوند و یا شرایط را بدتر کنند ، که ممکن است محیطی ، آلرژیک ، مرتبط با غذا و حتی با برخی از لباس ها باشد.
پوست چرب
پوست چرب ظاهری متخلخل ، مرطوب و روشن دارد. علت آن چربی زایی بیش از حد توسط غدد چربی است و معمولاً به دلایل ژنتیکی و / یا هورمونی تعیین می شود. این بیماری در نوجوانان و جوانان زیر 30 سال مکرر است و معمولاً مربوط به بروز آکنه است.
پوست ترکیبی
بر اساس محل قرارگیری آن ، ویژگی های پوست خشک و چرب را نشان می دهد ، زیرا توزیع غدد چربی و عرق یکدست نیست. ناحیه ای که روغن بیشتری دارد معمولاً منطقه T (پیشانی ، بینی و چانه) است ، در حالی که پوست گونه ها طبیعی یا خشک است.

شناسایی انواع پوست با توجه به تصویر

تصاویر زیر به شما در تشخیص نوع پوستتان کمک خواهند کرد.

نرمال

حساس

خشک

چرب

مختلط

جهت اطلاع از خدمات تخصصی پوستی در کلینیک ما، به صفحه خدمات وب سایت مراجعه نمایید و برای رزرو نوبت در کلینیک بانو یاسمن رئیسی به صفحه نوبت دهی آنلاین مراجعه نمایید.

منبع:

https://www.almirall.com/your-health/your-skin/types-of-skin
0 0 رای ها
به این مقاله امتیاز دهید!
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x