میکروبلیدینگ در دوران “بارداری” و “شیردهی”
هرچند که میکروبلیدینگ و سایر روشهای آرایش دائمی معمولاً ایمن، غیرتهاجمی و با حداقل احتمال عوارض جانبی جدی هستند، اما انجام آنها در موارد خاص توصیه نمیشود.
از جمله این موارد خاص دوران بارداری و شیردهی است.
همواره توصیه میشود که در دوران بارداری از انجام میکروبلیدینگ و هر نوع آرایش دائم دیگر خودداری کنید. دلایل متعددی برای این توصیه وجود دارد و بسیار مهم است که به توصیههای افراد حرفهای در دوران بارداری گوش دهید تا اطمینان حاصل شود که هم شما و هم کودکتان در امان هستید.
هورمونهای بارداری میتوانند بر چرخه خون و فرآیند بهبودی بدن پس از میکروبلیدینگ تأثیر بگذارند. افزایش سطح استروژن میتواند جریان خون را افزایش دهد، که منجر به خونریزی بیشتر در طول و پس از میکروبلیدینگ میشود. این موضوع برای فرد باردار ایدهآل نیست و همچنین میتواند باعث تغییرات در نتایج نهایی میکروبلیدینگ شود.
چرا انجام میکروبلیدینگ در دوران بارداری بی خطر نیست؟
1. خطر عفونت
اگرچه آسیب به پوست در آرایش دائمی ابروها حداقل است، اما خطر عفونت همیشه وجود دارد. جدیت این امر در مورد عفونتهای پوستی کمتر و در رابطه با عفونتهای خونی بسیار زیاد است. از جمله این عفونتها میتوان به HIV یا هپاتیت B اشاره کرد که می تواند برای جنین بسیار خطرناک باشد.
آنتی بیوتیکهایی که در درمان عفونتهای شدید استفاده میشوند یکی دیگر از مواردی است که بهتر است در زمان بارداری از آن اجتناب کنید.
2. تاثیر سطح هورمون بر رنگ رنگدانه
تغییرات هورمونی که در دوران بارداری اتفاق میافتد اغلب تأثیر عجیبی بر رنگدانههای تزریق شده در طول آرایش دائم دارند. این هورمونها میتوانند رنگ را تحت تاثیر قرار دهند.
بنابراین، میکروبلیدینگ در دوران بارداری به نتایج خوبی منجر نمیشود.
3. تاثر تورم بارداری بر نتیجه نهایی
در دوران بارداری، بیشتر زنان در قسمتهای مختلف بدنشان، از جمله صورت، تورم و کمی افزایش وزن را تجربه میکنند، بنابراین شکل ابروهای میکرو بلید شده در دوران بارداری ممکن است پس از بازگشت همه چیز به حالت عادی، کاملاً اشتباه به نظر برسد.
بنابراین، میکروبلیدینگ در دوران بارداری احتمالاً شکل قوس نادرستی به شما می دهد.
4. بیخطر نبودن بیحسی موضعی
کرم بی حس کننده مورد استفاده در طی مراحل آرای دائم حاوی ماده شیمیایی به نام اپی نفرین است. این ماده برای زنان باردار استفاده نمیشود زیرا میتواند بر قلب خود فرد و جنین تأثیر بگذارد. در موارد نادری این ماده باعث افزایش ضربان قلب، ناهنجاریهای قلبی و حتی تاکی کاردی جنینی میشود.
5. بهبود آهسته و خونریزی شدید
تغییرات در سطح هورمون در زنان باردار بر گردش خون تأثیر میگذارد، بنابراین ممکن است در طول انجام آرایش دائم خونریزی شدید شود. این موضوع میتواند منجر به ته نشین شدن ناهموار رنگدانهها و در نتیجه ابروهایی غیرجذاب و لکه دار شود.
سطوح هورمونی همچنین روند بهبودی پوست را کند میکند، به این معنی که شما برای مدتی پس از انجام آراش دائم همواره در معرض خطر عفونت هستید تا زمانی که پوست کاملا بسته شود.
6. خطرناک بودن رنگدانهها برای جنین
اگرچه هر متخصص آرایش دائم برای نتیجه بهتر اهمیت و لزوم رنگدانههای با کیفیت را تایید میکند، اما هیچ کس نمیتواند تضمین کند که فرمول این رنگدانههای باکیفیت برای جنین نیز ایمن است. آرایش دائم یک روش نسبتا جدید محسوب میشود و مطالعات کافی در مورد ایمنی میکروبلیدینگ در دوران بارداری و اثرات احتمالی آن بر روی جنین انجام نشده است.
پاسخ به چند پرسش مهم
نهایتا توصیه کلی این است که پس از پایان دوره بارداری و شیردهی، جهت انجام هرگونه آرایش دائم اقدام کنید.
اکثر سالنها و هنرمندان حرفهای آرایش دائم یک سیاست تجاری دارند؛ که در آن مشتریان باردار را نمیپذیرند. بنابراین، اگر با افرادی روبرو شدید که علیرغم اطلاع از وضعیت بارداری و شیردهی شما،انجام عمل آرایش دائم را پذیرفتند، لطفاً خطرات و پیامدهای بالقوه ذکر شده در بالا را بخوانید و سپس تصمیم بگیرید که آیا همه اینها ارزشش را دارد یا خیر.
سلام. من اواخر دوره شیردهی هستم به نظرتون میتونم میکروبلیدینگ انجام بدم؟