تاثیر استرس بر پوست + معرفی “روش های کم هزینه” کاهش استرس

تاثیر استرس بر پوست + معرفی “روش های کم هزینه” کاهش استرس

stressed skin

استرس مزمن یک وضعیت بسیار مضر است. متاسفانه استرس معمولا ابتدا روی پوست ظاهر می شود وتقریباً تمام مشکلات پوستی و شرایط پوستی تا حدی با استرس مرتبط هستند. استرس شرایط پوستی موجود مانند آکنه، اگزمای آتوپیک، روزاسه، پسوریازیس و کهیر را بدتر می کند.

استرس باعث ایجاد واکنش­‌هایی روی پوست می‌شود که پوست را بسیار حساس می کند. این موضوع به این دلیل است که استرس باعث می‌شود بدن شما هورمون‌هایی مانند کورتیزول تولید کند. استرس همچنین باعث می شود پوست چربی بیشتری تولید کند. پوست بیش از حد چرب به راحتی مسدود می شودو بنابراین بیشتر مستعد ابتلا به آکنه می­شود.

بعلاوه مکانیسم های ترمیم پوست در اثر استرس مختل می شوند.

وقتی استرس دارید، ممکن است انرژی کافی برای مراقبت از خود نداشته باشید و بنابراین روتین‌های روزانه مراقبت از پوست را انجام ندهید و رژیم غذایی سالم خود را نیز رعایت نکنید و حتی ورزش و فعالیت‌های خارج از منزل را به بعد موکول کنید!

از طرفی درمان نادرست استرس اغلب آن را بدتر می کند. بسیاری از ما خستگی و اضطراب مفرط را با مصرف زیاد قهوه یا الکل درمان می کنیم. بسیاری از مردم یا شروع به سیگار کشیدن می کنند یا در هنگام مواجهه با مشکلات زندگی سیگار کشیدن را افزایش می دهند. به نظر می رسد که همه این محرک ها در ابتدا تسکین دهند اما در نهایت فقط وضعیت را بدتر می کنند.

استرس همچنین بر کیفیت خواب تاثیر مستقیم می‌گذارد. همگی به خوبی می­دانیم که، خواب، زمانی است که سلول‌ها به بهترین شکل بازسازی می‌شوند. به همین دلیل است که رویاهای شیرین راز داشتن پوستی زیباست. پوست فردی که از بی خوابی رنج می برد به راحتی خاکستری و پیر به نظر می رسد.

Can Your Skin Get Stressed? - Lesley Reynolds

استرس چگونه بر روی پوست شما خودنمایی می‌کند؟

آکنه

پف زیر چشم

پوست خشک

التهاب

خطوط ریز و چین و چروک

آکنه

وقتی مشکلات پیش می آید، بدن ما واکنش نشان می دهد. اگر بدن در شرایط استرس زا قرار گیرد، احتمال بیشتری دارد که تولید کورتیزول را بیش از حد تولید کند و باعث می شود بخشی از مغز به نام هیپوتالاموس بیش از حد هورمونی به نام هورمون آزاد کننده کورتیکوتروفین (CRH) تولید کند. تصور می‌شود که افزایش سطح CRH غدد چربی موجود در اطراف فولیکول‌های مو را تحریک می‌کند تا چربی‌های بیش از حد آزاد کند و به نوبه خود باعث مسدود شدن منافذ و ایجاد جوش‌ها می‌شود.

 

  • درمان خانگی:

1/2 فنجان آرد نخودچی و 2 قاشق چایخوری پودر زردچوبه، پودر چوب صندل و روغن بادام را با هم مخلوط کنید و سپس آن ها را با مقدار کافی آب مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. سپس آن را روی صورت خود بمالید و بگذارید 5 تا 10 دقیقه بماند.

در این مدت با فشار با کف دست و انگشتان دست خمیر را روی صورت خود مالش دهید تا تمام خمیر از بین برود.سپس با آب بشویید.

پف زیر چشم

اگرچه پف زیر چشم نشانه‌ای رایج از پیری یا کم‌آبی بدن است، اما به دلیل استرس کنترل نشده، پف زیر چشم نیز تشدید می­شود. این ویژگی ها معمولاً به دلیل ضعیف شدن ماهیچه های چشم در طول زمان و کاهش خاصیت ارتجاعی در پوست اطراف آنها ایجاد می شوند. مطالعات نشان داده اند که استرس ناشی از کمبود خواب عامل احتمالی تشکیل پف زیر چشم است.

  • درمان خانگی:

دو کیسه چای را به مدت 3 تا 5 دقیقه دم کنید.بگذارید چای کیسه ای به مدت 20 دقیقه در یخچال خنک شود.سپس مایع اضافی را فشار داده و به ناحیه زیر چشم خود بمالید. بگذارید چای کیسه‌ای به مدت 15 تا 30 دقیقه روی پوست بماند.

بعلاوه از کمپرس سرد غافل نشوید. برای انجام کمپرس سرد می‌توانید از قاشق چای خوری سرد شده، خیار خنک، دستمال مرطوب استفاده کند.

پوست خشک

به عنوان لایه بیرونی پوست، لایه شاخی به عنوان یک سد محافظ برای بدن شما عمل می کند، از شما در برابر باکتری ها و بیماری ها محافظت می کند و همچنین حاوی پروتئین های مهمی است که سلول های پوست شما را سالم و هیدراته نگه می دارد. وقتی استرس کنترل نشود، آن سد محافظ می تواند ترک بخورد و توانایی پوست شما برای حفظ آب را ضعیف کرده و باعث خشکی و خارش آن شود.

  • درمان خانگی:

2 قاشق غذاخوری جو را با 1 قاشق غذاخوری عسل و کمی آب مخلوط کنید. مخلوط را گرم کنید و سپس آن را روی پوست خود بمالید. از این ماسک می‌توانید برای لایه‌برداری و شستشوی فوری استفاده کنید (همراه با کمی ماساژ) یا به‌عنوان یک ماسک تسکین‌دهنده و مرطوب‌کننده به مدت 15 تا 20 دقیقه روی پوست خود بگذارید (بدون ماساژ).

التهاب

هنگامی که بدن شما استرس را تجربه می کند، با یک سری واکنش های جنگ یا گریز پاسخ می دهد تا از شما محافظت کند. وقتی این استرس از بین رفت، بدن شما به حالت اولیه باز می گردد و به حالت هموستاز باز می گردد. با این حال، اگر استرس برای مدت طولانی کنترل نشود، بدن شما ممکن است گیج شود و با این باور که تهدید همیشه وجود دارد، منجر به حالتی به نام آلوستاز می شود. در حالت آلوستاتیک، واکنش‌های ناشی از استرس ادامه می‌یابد و تنظیم صحیح سایر عملکردهای بدن را دشوارتر می‌کند و منجر به مشکلات التهابی مانند روزاسه، پسوریازیس، اگزما، درماتیت و غیره می‌شود.

  • درمان خانگی

چند قطره روغن درخت چای را با چند قطره از روغن های دیگر مانند روغن نارگیل یا روغن زیتون رقیق کنید و بعد از حمام کردن یا دوش گرفتن از آن در ناحیه ملتهب شده استفاده کنید.

خطوط ریز و چین و چروک

شادی، غم، اضطراب و موارد دیگر همه می توانند از قلب شما به پوست شما راه پیدا کنند. افزایش سطح استرس می تواند پروتئین های موجود در پوست شما را تغییر دهد، خاصیت ارتجاعی آن را کاهش داده و آن را بیشتر مستعد چین و چروک می کند. نشانه‌های مکرر احساسات قوی، مانند ابروهای مرتب، می‌تواند خود را به یک ویژگی دائمی در صورت شما تبدیل کند.

 

  • درمان خانگی:

یک چهارم موز را له کنید تا خمیری یکدست شود.یک لایه نازک از خمیر موز را روی پوست خود قرار دهید. قبل از اینکه آن را با آب گرم بشویید، اجازه دهید 15 تا 20 دقیقه بماند.

روش هایی که ما استرس را نشان می دهیم ممکن است متفاوت باشد، اما همه ما در مقطعی از زندگی خود آن را تجربه می‌کنیم. استرس می‌تواند اجتناب ناپذیر باشد اما یادگیری نحوه مدیریت آن بسیار ضروری است. راه‌های بی‌شماری برای کاهش استرس وجود دارد، از تمرینات تنفسی و تکنیک‌های مدیتیشن گرفته تا پیاده روی آرام در طبیعت.

این روش ها را در اولویت زندگی خود قرار دهید و حتما ساعتی در روز را به خود و سلامت ذهن و جسمتان اختصتص دهید.

گوهر وجود شما گرانبهاست.

0 0 رای ها
به این مقاله امتیاز دهید!
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x